Kamutamba Kiosk

Eén van de langstlopende IGA’s (Income Generating Activities) die worden gerund door het St. Theresa Mission Hospital is de kiosk. Dit kruidenierswinkeltje/snackbar bevindt zich aan de toegangspoort van het hospitaal en wordt druk bezocht door familie van patiënten, personeelsleden van het hospitaal, leerkrachten en leerlingen van de verschillende missiescholen en toevallige passanten. 

De opvolging van de kiosk bleek voor het management van het hospitaal echter een tijdrovende bezigheid die door de vele andere en belangrijkere verantwoordelijkheden niet altijd even regelmatig en secuur kon worden uitgevoerd. Hierdoor moest men vaststellen dat het potentieel van deze IGA niet volledig werd benut. In samenspraak met het Kamutamba-team werden de Academics For Development (AFD), een Leuvense studentenorganisatie, aangesproken om de werking van de kiosk onder de loep te nemen en aanbevelingen te doen om het rendement te verhogen.

Om de opvolging van de administratie en het stockbeheer eenvoudiger en transparanter te maken heeft het AFD-team een gloednieuwe Android-app ontwikkeld. Deze draait op tablets en is gebruiksvriendelijk voor alle medewerkers van de kiosk. 

Verder heeft AFD in samenspraak met het hospitaal een nieuw businessplan uitgewerkt. Het dagelijkse beheer van de kiosk wordt onder het management van het Kamutamba Project gebracht. Dit ontlast het hospitaal management en heeft als belangrijk bijkomend voordeel dat bepaalde kosten (transport, personeel,   keukengerief, …) kunnen gedeeld worden.


Na een grondige renovatie en een herziening van de aangeboden producten en maaltijden, krijgt de kiosk een doorstart. Ook dit Kamutamba project zal er toe bijdragen dat het hospitaal budget kan worden aangevuld met broodnodige extra inkomsten.
Meer foto's Kamutamba Kiosk

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x