Update uit Ibenga

Na onze aankomst in Ibenga (Juni 2019) was dit ons eerst volledige kwartaal op Kamutamba. We kregen er handigheid in om te zorgen dat de kiosk goed bevoorraad was, de juiste planten uit de tuin geoogst werden, de kippen te eten hadden en natuurlijk dat al onze kamers mooi schoon waren. We hebben veel tijd en aandacht besteed aan het leren kennen van onze staf zodat er een goed team gevoel ontstond en zij met ons meedenken om Kamutamba steeds succesvoller te maken. Het is fijn om te zien hoe de mensen steeds meer hun verantwoordelijkheden nemen en actie ondernemen wanneer nodig. Goede, lange termijn planning is alleen niet echt ingeburgerd in de Zambiaanse cultuur dus aangeven wanneer spullen bijna op zijn zodat ze tijdig gekocht kunnen worden blijft lastig.

De relatie met het ziekenhuis is goed. Aan het einde van het tweede kwartaal waren we, dankzij het harde werken van Stijn, Katleen en Bram in dat kwartaal, in staat om 9.000 ZMK (ongeveer 640 euro) te overhandigen aan het ziekenhuis. Zij waren daar erg blij mee. We zijn bezig geweest om de samenwerking met het ziekenhuis verder te professionaliseren en documenteren. Zo hebben we een eerste versie van een nieuwe samenwerkingsovereenkomst (de oude was al een tijdje verlopen) aan hen gepresenteerd. Dit document wordt nu intern in de Diocese besproken, daarover later meer.

Er is in dit kwartaal ook besloten om het boerderij gedeelte van Kamutamba af te bouwen. In plaats daarvan komt de focus te liggen op het voltooien van het Guesthouse en de bar/restaurant, waaraan beide hard is gewerkt.

Op persoonlijk vlak zijn we verblijdt met bezoeken van Aarts’ ouders en een van mijn beste vriendinnen. Het is heel fijn om dit mooie project met hen te kunnen delen. Het was ook goed om een paar daagjes naar Nsobe, een klein wildpark in de buurt, te gaan. Verder hebben we Willems’ driejarige verjaardag gevierd met kindjes uit de buurt en van de peuterspeelzaal waar hij heen gaat bij een van onze klanten. Vanaf januari willen we hem, samen met een vriendje wiens ouders helaas geen geld hebben voor school, naar een goede school sturen. Wel spannend want ze gaan hier vier dagen van zeven tot vier naar school (vrijdags van zeven tot twaalf).

In het komende kwartaal willen we, naast nog meer fondsenwerving, ons vooral richten op het afmaken van de huisjes en de bar/restaurant. We hebben al wat veelbelovende CVs binnengekregen voor een kok dus die mag zijn of haar kwaliteiten komen tonen. Met de regens op komst gaan we het aanzicht van Kamutamba nog verder verfraaien en zorgen we ervoor dat onze voeten droog blijven door afwateringskanalen vrij te maken of te graven. Tenslotte gaan we verder onderhandelen met onze leveranciers om de bevoorrading van de kiosk efficiënter te maken. Zo weten we al van twee leveranciers dat ze wekelijks in Ibenga komen en onze spullen bij ons kunnen brengen, wat een luxe zou dat zijn! We houden jullie uiteraard van alles op de hoogte. Kijk ook eens op onze Facebook pagina want ik ben voornemend om daar dit kwartaal ook heel actief op te worden! Tot volgende keer!

Groetjes van Aart, Laura en Willem Brinks


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x