Bram

De opstart en uitwerking van het nieuwe Kamutamba kippen/landbouwproject zal gebeuren onder leiding van Bram Vandewalle, een zeer gemotiveerde bio-ingenieur uit Aalter met een groot hart voor Afrika.

Bram is geboren in Gent, groeide op in Bellem (Aalter) Oost-Vlaanderen. Hij studeerde aan de universiteit Gent en volgde de BTC infocyclus (nu Enabel) omtrent mondiale samenwerking en kritisch constructief denken over ontwikkelingssamenwerking te Brussel.

Als Master in bio-ingenieurswetenschappen landbouwkunde heeft hij een goede opleiding in verschillende aspecten van landbouw (technisch, economisch, wetenschappelijk).

Hij werkte 1 jaar als controleur voor de biologische productie en verwerking van voedsel in BelgiĆ«. Zo leerde hij de hele keten kennen van producent tot consument en het systeem achter certificatie van producten, werkprocedures, werking van bedrijven, administratief en op het terrein. Dit was niet zijn droomjob en hij sprong in 2018 op een kans om aan de slag te gaan als algemeen medewerker op bioboerderij Blauw Kasteel, waar een 80 tal schapen, 3ha groenten in serre en openlucht en een fruitboomgaard onderhouden werden van zaaien tot vermarkten. Hij werkte hier mee in alle delen van het proces en leerde zo de theoretische kennis in biologische landbouw technisch en praktisch toe te passen. Na meer dan een jaar met de handen in de aarde vond Bram dat het tijd was om zijn levensdoel na te streven, met de theoretische kennis en praktische ervaring mensen helpen die het echt nodig hebben. Na een eerste ervaring als onderzoeker in 2014 in Zuid-Afrika, ging hij begin 2020 als vrijwilliger aan de slag voor een sociaal project Nest of Joy in Uganda, een technische leerschool waar kwetsbare jongeren aan hun toekomst kunnen werken. Hier hielp Bram om het aspect duurzame landbouw mee uit te bouwen voor deze organisatie. Tot corona hem terug naar BelgiĆ« stuurde. 

Sinds 2019 was Bram al betrokken bij het fondsenwerven voor Kamutamba vzw, onder andere organiseerde hij een benefietconcert in het jeugdhuis waar hij opgroeide met lokale artiesten eind 2019. Sinds Juli 2020 is hij nu de projectmanager van Kamutamba in Zambia. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x